По думите на Борисов ПП се опитват да се ребрандират като

...
По думите на Борисов ПП се опитват да се ребрандират като
Коментари Харесай

Борисов: Денков се оплете като пиле в кълчища за Северна Македония. Не е толкова лесно да си външен министър

По думите на Борисов ПП се пробват да се ребрандират като някакви антикорупционери.  " Най-малко им отива подобен облик на фона на свадите през последните месеци. В спортното министерство са десетки хиляди левове рушвети. В електронното министерство стотици милиони. Денков споделя, че му стесняваме опциите. Когато те питат за Северна Македония и ти се объркаш като пиле в кълчища и външният министър би трябвало да ти оправя нещата ", посочи Борисов вчерашния гаф на премиера Денков, когато не съумя да отговори на журналистически въпрос за СРМакедония и Габриел му се притече на помощ. 

 

Остри рецензии насочи към (не)коалиционните сътрудници от ПП-ДБ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. В парламентарните коридори той първо се възмути, че от обединението сякаш споделят, че не трябва да се приказва пред медиите за ротацията, а Мария Габриел и Николай Денков да си създадат разбора и да предложат това, което Народно събрание да гласоподава, а в това време от ПП-ДБ непрестанно шествали в телевизионните студиа.

" В тези изявления виждам откровени лъжи. Опити да си създадат ребрандиране на имиджа като някакви антикорупционери. Такива кавги, каквито имаше последните месеци при тях, най-малкото им отива подобен облик ", ядоса се Борисов.

" В спортното министерство са десетки хиляди левове рушвети. В електронното министерство стотици милиони. Сглобката им стеснявала опцията, другояче щяха да са стотици. В електронното щяха да са няколко милиарда. Ако това, че сме спрели теза неща е свиване... Език мой, зложелател мой. За Северна Македония като те питат и се оплетеш като пиле в кълчища и външният министър да би трябвало да ти оправя нещата ", сподели Борисов.

" Литнахте по студиата да обяснявате какъв брой сте готини, а ГЕРБ ви пречи. Не може да боядисате това, което сме построили ", обърна се той към пиара на Политическа партия.

А на въпрос чий е вътрешният министър Калин Стоянов, от който всички като че ли се отхвърлят, Борисов бе безапелационен: Той е министър на България. " Чий е министърът на електронното ръководство, или на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него. Преговаряше Кирил Петков. Той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е желал Петков и в този момент споделят, че той е на ГЕРБ. За сметка на Денков не смятам че министрите са партийни, че квоти ще би трябвало да извършват партийна заръка. Излъчи ли ги Народно събрание към този момент са министри на цяла България ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той се ядоса, че през вчерашния ден една от най-малките групи, Българска социалистическа партия желала чуване от най-голямата ГЕРБ, визирайки Корнелия Нинова която изиска доклад от Борисов за активността на ръководената от него външна комисия. И попита за какво тя не е поискала чуване на Кирил Петков, който управлява съответно комисията за Шенген и Еврозоната.

" Много сте си близки с Българска социалистическа партия. С " Възраждане " в никакъв случай няма да създадем взаимно ръководство както вие във Варна ", нападна Борисов сътрудниците си, обръщайки се към пиара на Политическа партия, който слушаше в профил.

И изясни, че ПП-ДБ работели с хората на Костадинов за избори на общински съвет, " и всичко " в морската столица. " Ние с Възраждане няма да работим. Уважавам този съперник, тъй като са мощен съперник ", сподели още водачът на ГЕРБ.

Но вие си шушукате с Българска социалистическа партия, ядосан бе той. И още веднъж попита за какво Нинова е желала да изслуша него, а не " премиера си Кирил Петков ".

Борисов посочи, че за последните 2 година " милиарди отидоха за Путин от " Лукойл ", а апокалиптичните сюжети за отпадането на дерогацията не са се сбъднали - " нито цените се подвигнаха, рафинерията работи със 100% неруски нефт ". Казах им на сътрудниците - да разрежат тръба където желаят и да видят че се харчи единствено съветски газ, сподели той.

Борисов бе ядосан и от вчерашните изяви на ПП-ДБ. " Вчера от трибунка разбирам, че ще обвързват КПКОНПИ с противозаконни градежи. ГЕРБ няма да поддържа такова решение и вярно го изтеглихте - в случай че влезе тук, ще го блокираме. Бламирате си министъра и излизате да се похвалите?':, сюрпризиран бе някогашният министър председател.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР